Ankara Kalkınma Ajansı tarafından 3 yıldır düzenlenen Tech Ankara Proje Pazarı’nın 4.’sü 24 Aralık Çarşamba, 2014 tarihinde ATO Congresium’da gerçekleştirildi.  Ankara’yı ekonomik, kültürel ve siyasal açıdan küresel bir başkente dönüştürecek kalkınma stratejilerinin geliştirilmesinde öncü olmak vizyonuyla hareket eden Ankara Kalkınma Ajansı (AKA), son 3 yıldır Yenilikçi Ankara Proje Pazarı adıyla gerçekleştirdiği etkinliğini bu yıl Tech Ankara Proje Pazarı 2014 adıyla gerçekleştirdi. TechAnkara, Ankara’nın bilim, teknoloji ve inovasyon markası ve Ankara’daki bilgi temelli eko-sistemin ortak adı olarak biliniyor.

TechAnkara Proje Pazarı 2014, 144 yenilikçi projeye ev sahipliği yapmıştır. Ankara Kalkınma Ajansı, Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı (TTGV), Borsa İstanbul (BİST) Özel Pazar, Kaan Kayabalı (Onedio.com), Fatih İşbecer (Monitise) ve M. Serdar Kuzuloğlu gibi oldukça değerli kurum ve kişilerin yer aldığı TechAnkara Proje Pazarı’nda girişimcilik konuşuldu.

Smarts United - TechAnkara Proje Pazarı’ndaydık!
Tech Ankara 2014 Konuşmacılar

Jüride Kazım Yalçınoğlu’nun da olduğu TechAnkara Proje Pazarı’nda finale kalan 10 projenin içinden ilk 3 belirlendi.

TechAnkara Proje Pazarı sonrasında SmartsUnited olarak da sponsorlarından olduğumuz “TechAnkara Buluşuyor – 2015’e Girerken TechAnkara” etkinliği düzenlendi. “TechAnkara Buluşuyor – 2015’e Girerken TechAnkara” panelinde Ankara’nın teknoloji potansiyeli ve geleceğe ilişkin yol haritası konuşuldu. Moderatörlüğünü TV6 Haber Koordinatörü Gülümhan Gülten’in yaptığı panele SmartsUnited Kurucusu ve İş Meleği Kazım Yalçınoğlu, Bilkent Cyberpark Genel Müdürü Canan Çakmakcı, TAI-TUSAŞ Teknoloji Yönetimi Müdürü Dr. E. Serdar Gökpınar, ODTÜ-MEMS Direktörü ve Mikrosens CEO’su Prof. Dr. Tayfun Akın ve Karel Elektronik Yönetim Kurulu Üyesi Yaman Tunaoğlu katıldı. Panelde Kazım Yalçınoğlu özgürlüklerin olmadığı bir ortamda bilim adamı çıkmayacağına ve ileri derecede evrensel hukuk ilkelerinin önemine değinerek “Bilgi ve enformasyon çağını da ıskalamak üzereyiz. Ulusal ve siyaset üstü bir heyecana sahip olmalıyız. Statik potansiyel gücü kinetiğe çevirmeliyiz” dedi.